teatergruppen  Kulturpris  kultursang  billeder  Kultur er livets piskefløde  Kaj's Avis  Værløse Nyt  Indstilling  Furesø Kommune  Kulturudvalget

Steen Horstmanns tale ved overrækkelse af Furesø Kommunes Kulturpris 2007

Goddag alle sammen og velkommen her i Galaksen, hvor jeg om et øjeblik vil overrække Furesø Kommunes Kulturpris til årets prismodtager. Mit navn er Steen Horstmann og jeg er formand for Kulturudvalget i Furesø Kommune.

Furesø Kommunes Kulturpris blev indstiftet af Kulturudvalget tidligere i år og det er således første gang, at vi skal kåre en modtager af kulturprisen.

Der står i retningslinjerne for kulturprisen, at ”Kulturprisen gives for at påskønne kulturelle ildsjæle, som har sat deres præg på kommunens kulturelle liv og været med til at udfylde kulturens rammer”.

Det er således Kulturudvalgets hensigt på denne måde at hylde – og belønne – en person, som har betydet noget ganske særligt for Kulturlivet i Furesø Kommune.

Kulturudvalget har på sit oktobermøde udpeget årets prismodtager blandt de adskillige forslag, som var indkommet. De indkommende forslag udgjorde et stærkt felt af kulturpersonligheder i Furesø, så det har ikke været en let opgave at udpege én prismodtager.

Når vi alligevel har kunnet udpege en prismodtager, så skyldes det, at årets prismodtager på ganske særlig vis har udmærket sig på flere fronter:

Herudover har årets prismodtager en lun humor, som bla. kom til udtryk den gang, hvor han spillede i jazzorkester; orkestret hed ”Swingende kvalitet” – Swingende med w.

Nu har I nok alle gættet det: Årets prismodtager er Peter Nørager Nielsen, som er hovedinstruktør for Teatergruppen Syvstjernen og herudover kulturelt involveret i lokalsamfundet på mange flere måder end jeg kan nå at remse op her.

Steen Horstmann
Den 25. oktober 2007