teatergruppen  Kulturpris  Steen Horstmanns tale  kultursang  billeder  Kaj's Avis  Værløse Nyt  Indstilling  Furesø Kommune  Kulturudvalget

Denne artikel blev bragt i Frederiksborg Amtsavis fredag den 26. oktober 2007.

Kultur er livets piskefløde

En ildsjæl fra Teatergruppen Syvstjernen i Værløse løb med Furesø Kommunes første kulturpris nogensinde. Han hedder Peter Nørager-Nielsen.

FURESØ: Feltet af kandidater til den første kulturpris nogen sinde i Furesø Kommunes historie var stærkt: Skovhuset ved Søndersø, Helle Larsen fra Furesø Museers Skoletjeneste, Peter Nørager-Nielsen, chefinstruktør for Teatergruppen Syvstjernen, Jes Gram, leder af Furesø Musikskole og Bodil Thomsen & Bernt Christensen, Farum Koret - Pensionistkoret med flere.

Det havde da også været en svær opgave for Kulturudvalget at finde den rette vinder. Formanden for udvalget, Steen Horstmann (K), lagde i sin tale ved gårsdagens arrangement i Kulturhuset Galaksen vægt på, at kommunen med prisen har haft til hensigt at hylde og belønne en ildsjæl.

- Vi fik adskillige forslag på bordet, så det var ikke nemt med så stærkt et felt. Der skulle jo være tale om en person eller en forening, der på særlig vis havde udmærket sig på flere fronter. Men den person, vi har valgt, har netop været kreativ på flere felter, med blandt andet teater og gøgl, og han havde også gjort noget specielt for børneunderholdningen langt ud over Furesø Kommunes grænser, sagde Steen Horstmann blandt andet.

Så var det ikke svært for de mange fremmødte i foyeren i Galaksen at gætte, at vinderen var Peter Nørager-Nielsen. Han modtog derefter hæderen i form af blomster og et beløb på 10.000 kroner.

Peter Nørager-Nielsen rettede en varm tak for prisen, og han benyttede endda lejligheden til synge en sang om kultur.

- Jeg er meget mere berørt over denne pris, end jeg troede, jeg ville være. Hæderen er så stor, at jeg har helt svært ved at forholde mig til den. Furesø Kommune er jo ny, og jeg ved faktisk ikke, hvem jeg skal takke. Jeg ved heller ikke, hvem der har indstillet mig, men jeg vil gerne sige tak til alle de ildsjæle, jeg har fået tændt. Inden mødet her i dag spurgte min mor mig, om det nu blev så kedeligt, som den slags plejer at være. Men ved I hvad? Kultur skal være sjovt. Jeg har fundet en sang, som jeg har bøffet fra en eller anden, sagde Peter NøragerNielsen.

Derpå sang han til forsamlingens udelte morskab en sang om kultur, hvor en af linjerne hedder »kultur er livets piskefløde«. Sangen er i sin tid blevet fortolket af Claus Nissen og Vigga Bro, men prismodtagerens version var ikke til at kimse af.

- Kultur er vor tids mangelvare, sang Peter Nørager-Nielsen, og det ønskede ingen i salen at modsige...

jpr

Frederiksborg Amtsavis